Karusel Channel

O festivalu

Projekat "Karusel" nastao je 2009. godine u okviru Letnjih dana kulture, pod pokroviteljstvom Skupštine grada. Osnovna ideja autora projekta Dušana Darijevića, bila je da predstavi javnosti autorsku muziku čačanskih muzičara, scenu koja neguje najrazličitije muzičke pravce, a koja je nepravedno zapostavljena u muzičkom i kulturnom životu grada ...opširnije

O autoru

Dušan DarijevićNovinar Dušan Darijević, član NUNS-a, urednik rubrike Kultura u Čačanskim novinama,
i dugogodišnji samostalni kulturni aktivista, autor više zapaženih kulturnih projekata ...opširnije

Umetnička galerija Nadežda Petrović Čačanska banka Grad Čačak

 

KARUSEL 2012 - DRUGI SVETOVI

 • PONEDELjAK 23. jul

  Druge večeri Festivala Karusel, nastupili su Gipsy Chord iz Kragujevca, Midica & The Absent Friends iz Beograda, a domaća podrška bili su Okuražator i Rastko Radičević.

  Drugo festivalsko veče u potpunosti je odgovaralo ovogodišnjem sloganu Drugi svetovi, raznovrsni, različiti muzički stilovi, od etno muzike do autorske muzike.

  Sastav Gipsy Chord iz Kragujevca, bio je potpuno iznenađenje, iako su se među prvima prijavili za festival, bili su apsolutna nepoznanica, nije se znalo koliko će se ljudi pojaviti na sceni i sa kakvim repertoarom. Sastav predvodi multiinstrumentalista, Joco Savić, a pored njega te večeri na bini su bili i violinista i gitarista. Repertoar im je sastavljen od etno i romskih pesama. Publiku su na samom početku digli na noge, a ispraćeni su velikim aplauzom i na bis su odsvirali još jednu pesmu.

  Nakon etno zvuka, nešto potpuno drugačije u nastavku, sastav Midica & The Absent Friends iz Beograda. Midica Milovanović svira gitaru i peva svoje pesme, a pored gitare, čuju se i mandolina, flauta, bas gitara i bubanj. Neobičan spoj intimnih urbanih, poetskih slika i neobične zvučne podloge... Midica je rođena u Čačku, a samim tim imala je podršku velikog broja prijatelja i poznanika i zajedno sa svojim bandom ispraćena je burno.

  I sastav Okuražator je imao podršku velikog broja svojih poštovalaca. Sastav koji se do sad uglavnom predstavljao kao trojka, nastupio je ovaj put kao šestorka. Nikola Radović, autor svih pesama, pevač i gitarista, razradio je do perfekcije svoje pesme, a od svih, izdvaja se "Budala". Njihov nastup trajao je tridesetak minuta..

  Na samom kraju, publici se predstavio Rastko Radičević, stalni učesnik Festivala Karusel, od 2009. godine, ovaj put sa svojom i instrumenatalnom gitarskom muzikom drugih izvođaća. R.R: na samom kraju svog nastupa i izveo par pesama koje često izvodi, ali potpuno atipičnih za Karusel, publika je i to prihvatila sa odobravanjem.

Karusel 2009

KARUSEL 2009

U prelepom, kamernom ambijentu, dvorišta Umetničke galerije "Nadežda Petrović", održan je Letnji sajam subkulture "Karusel". Svakog petka od 21. čas, publici su se predstavljali muzičari iz Čačka i njihovi gosti. U tri konceptualno različite večeri, nastupili su oni koji sad rade i žive u Čačku, kao i oni koji su u rodnom gradu napravili prve muzičke korake...

Opširnije

Karusel 2010

KARUSEL 2010

Projekat "Karusel" nastao je 2009. godine u okviru Letnjih dana kulture, pod pokroviteljstvom Skupštine grada. Osnovna ideja autora projekta Dušana Darijevića, bila je da predstavi javnosti autorsku muziku čačanskih muzičara, scenu koja neguje najrazličitije muzičke pravce, a koja je nepravedno zapostavljena u muzičkom i kulturnom životu grada...

Opširnije

Karusel 2011

KARUSEL 2011

Festival ambijentalne i etno muzike "Karusel", ove godine pod sloganom, NOVA VIĐENJA, NOVA ISKUSTVA, trajao je od 18. jula do 8. avgusta. Održana su 4 koncerta (18. jula, 25. jula, 1. avgusta i 8. avgusta) u dvorištu Umetničke galerije Nadežda Petrović u Čačku. Po prvi put, ove godine u okviru Karusela, održane su i 3 muzičke radionice...

Opširnije