Karusel Channel

O festivalu

Projekat "Karusel" nastao je 2009. godine u okviru Letnjih dana kulture, pod pokroviteljstvom Skupštine grada. Osnovna ideja autora projekta Dušana Darijevića, bila je da predstavi javnosti autorsku muziku čačanskih muzičara, scenu koja neguje najrazličitije muzičke pravce, a koja je nepravedno zapostavljena u muzičkom i kulturnom životu grada ...opširnije

Umetnička galerija Nadežda Petrović Čačanska banka Grad Čačak

O autoru

Dušan Darijević

Novinar Dušan Darijević, član NUNS-a, urednik rubrike Kultura u Čačanskim novinama, i dugogodišnji samostalni kulturni aktivista, autor više zapaženih kulturnih projekata: CinemaArt – 100 godina filma u Srbiji realizovan u okviru grupe Kinestezija i Jugoslovenske kinoteke; Urbani trening (2001.), ocenjen najvišom ocenom Ministarstva kulture Republike Srbije, Srbija godine nulte, film Gorana Markovića, predstavljen u 20 gradova Srbije, i Bosne i Hercegovine (2002.), podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije; Art film sajam, realizovan povodom jubileja od prvog pomena imena grada u saradnji sa Umetničkom galerijom Nadežda Petrović, a isti projekat je uvršten u redovni program Galerije za 2009. godinu.

Dušan Darijević je kao saradnik učestvovao u realizaciji međunarodnog filmskog kampa „Interakcija“ 2008, 2009 i 2010, i saradnik pri realizaciji filmskog festivala „Slobodna zona“ 2010.