Karusel Channel

O festivalu

Projekat "Karusel" nastao je 2009. godine u okviru Letnjih dana kulture, pod pokroviteljstvom Skupštine grada. Osnovna ideja autora projekta Dušana Darijevića, bila je da predstavi javnosti autorsku muziku čačanskih muzičara, scenu koja neguje najrazličitije muzičke pravce, a koja je nepravedno zapostavljena u muzičkom i kulturnom životu grada ...opširnije

O autoru

Dušan DarijevićNovinar Dušan Darijević, član NUNS-a, urednik rubrike Kultura u Čačanskim novinama,
i dugogodišnji samostalni kulturni aktivista, autor više zapaženih kulturnih projekata ...opširnije

Umetnička galerija Nadežda Petrović Čačanska banka Grad Čačak

 

KARUSEL 2012 - DRUGI SVETOVI

 • Ponedeljak 6. avgust

  Četvrte festivalske večeri nastupili su: Marko Marić-Čačak/Beograd, Jazz Project-Čačak, Eyot-Niš, Echoes Beat-Čačak i Dejan Ćurčić Band-Čačak.

  Poslednje, četvrto po redu festivalsko veče, okupilo je čak 5 izvođača, i najviše publike tokom trajanja festivala, oko 500 posetilaca za 4 sata kvalitetne muzike. Atmosfera, kvalitet muziciranja, raspoložena publika, bili su kruna ovogodišnjeg izdanja Karusela.

  Prvi je nastupio Marko Marić, jedan od zapaženijih izvođača na prethodnom Karuselu, student završne godine Muzičke akademije u Beogradu, odsek komozicija i student klavirskog odseka u Istočnom Sarajevu. I ove kao i prošle godine, Marić se predstavo autorskom muzikom, ovaj put bez pomoći prijatelja, je izveo svoje klavirske improvizacije, tridesetominutni koncert, kao najava njegovog nastupa održanog 7. avgusta u okviru festivalske Radionice.

  Nakon zahtevne klavirske muzike Marka Marića, koju je sa pažnjom odslušala publika, na red su došli i najmlađi učesnici festivala, sastav Jazz Project. Pored autorskih kompozicija, delo mladog šesnaestogodišnjeg pijaniste Sevana Milijanovića, izveli su i par jazz standarda. Mlada ekipa, koju pored Stevana, čine i njegov trinaestogodišnji brat Aleksa, za bubnjevima i Dušan Živković, bas gitara i Aleksandar Popović, saksofonista, kao gost, bili su odličan uvod u fenomenalan nastup evropske jazz-fusion atrakcije, sastava Eyot iz Niša.

  Nišlije su naišle na nepodeljene simpatije publike, izvodeći materijal sa svog albuma prvenca, Horizon, objavljenog za američko i evropsko tržište, a koncertno predstavljen širom Evrope, a očekuju ih i turneje po Kini i Bliskom Istoku ove jeseni. Izuzetne, složene kompozicije, odsvirane perfektno, učinile su daj e četrdesetominutni nastup Eyota, prošao za tren.

  Nije bilo lako svirati nakon Eyota, ali momci iz sastava Echoes Beat se nisu uplašili tog izazova. Autorska muzika Dejana Vućićevića nikad nije delovala ubedljivije, Nova postava Echoes Beata, bila je veoma nadahnuta, a Vućiević je našap pravu muzičku formulu za svoje ideje, koje su u delo sproveli: Aleksandar Alempijević za bubnjevima, Miodrag Ristivojević- gitara, Dušan Živković-bas. Odlično prihvaćeni od publike, zapažen nastup.

  Koncert je završio Dejan Ćurčić Band, odličnim nastupom. Postava izmenjena u odnosu na prošlu godinu, osvežena novim ljudima i novim pesmama. Ćurčić koji je i prošle godine izveo pesmu Karusel, povećenu festivalu i zajedno sa Mirkom Drmancem je autor radijskog i tv džingla, nije propustio priliku da izvede Karusel, a i neke druge autorske pesme. Sjajan završetak festivala.

Karusel 2009

KARUSEL 2009

U prelepom, kamernom ambijentu, dvorišta Umetničke galerije "Nadežda Petrović", održan je Letnji sajam subkulture "Karusel". Svakog petka od 21. čas, publici su se predstavljali muzičari iz Čačka i njihovi gosti. U tri konceptualno različite večeri, nastupili su oni koji sad rade i žive u Čačku, kao i oni koji su u rodnom gradu napravili prve muzičke korake...

Opširnije

Karusel 2010

KARUSEL 2010

Projekat "Karusel" nastao je 2009. godine u okviru Letnjih dana kulture, pod pokroviteljstvom Skupštine grada. Osnovna ideja autora projekta Dušana Darijevića, bila je da predstavi javnosti autorsku muziku čačanskih muzičara, scenu koja neguje najrazličitije muzičke pravce, a koja je nepravedno zapostavljena u muzičkom i kulturnom životu grada...

Opširnije

Karusel 2011

KARUSEL 2011

Festival ambijentalne i etno muzike "Karusel", ove godine pod sloganom, NOVA VIĐENJA, NOVA ISKUSTVA, trajao je od 18. jula do 8. avgusta. Održana su 4 koncerta (18. jula, 25. jula, 1. avgusta i 8. avgusta) u dvorištu Umetničke galerije Nadežda Petrović u Čačku. Po prvi put, ove godine u okviru Karusela, održane su i 3 muzičke radionice...

Opširnije